Uutispalstalla on käytössä "Kajawa - uutispalsta" -näyttöaihio.

Sorvin ääressä

29.1.2016

Työterveyshuollosta uusi jäsenetu yrittäjäjäsenille

Yksinyrittäjä harvoin muistaa, että hänkin on oikeutettu työterveyshuoltoon. Toisin kuin palkansaajilla, työterveyshuolto ei ole kuitenkaan yrittäjälle pakollinen.

Sopimuksen työterveyshuollosta voi tehdä minkä tahansa palveluita tarjoavan tahon kanssa, myös siis terveyskeskuksen kanssa. Kun yrittäjällä on YEL- tai MYEL-vakuutus, Kela korvaa työterveyshuollon hyväksytyistä kuluista jälkikäteen haettuina korvauksina tilanteen mukaan joko 50 % tai 60 %.

Korvausten saaminen edellyttää, että työterveyshuollosta on kirjallinen sopimus ja toimintasuunnitelma työterveyshuollon palveluntuottajan kanssa. Lisää tietoa on saatavilla Kelan verkkosivuilta.

Uutena jäsenetuna yrittäjäjäsenille Akavan Erityisalat on neuvotellut Käännösalan asiantuntijat KAJ:n yrittäjäjäsenille räätälöidyn työterveyspalvelusopimuksen Diacorin kanssa, joka toimii pääkaupunkiseudulla ja Turussa.

Terveydestä huolehtiminen on tärkeää ja työterveyshuollon tarjoama ennaltaehkäisevä hoito monesti parempi vaihtoehto kuin pitkät ja kalliit hoidot vahingon jo tapahduttua.

Kaikkien yrittäjäjäsenten pitäisi vähintäänkin harkita työterveyspalvelusopimuksen tekemistä itselleen sopivan palveluntarjoajan kanssa. Vaikka kaikille yrittäjäjäsenille työterveys ei olekaan tarpeen, on parempi, että asiasta on tehty tietoinen, harkittu päätös.

Teksti: Vanessa Sjögren
Kuva: Smokedsalmon/freedigitalphotos.net

Lisää tietoa jäsenedusta on Käännösalan asiantuntijat KAJ:n verkkosivujen jäsenalueella.

Palaa otsikoihin


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä