Kielen päällä

11.12.2015

Worldcon 75 tuo Suomeen scifi- ja fantasia-kirjallisuuden kermaa

Elokuussa varmistui, että suomalaisten fanien kova työ saa palkintonsa: Worldcon 75 järjestetään Helsingissä 9.-13.8.2017.

worldcon75_logoWorldcon on yksi maailman vanhimmista ja arvostetuimmista scifi- ja fantasiakirjallisuuden tapahtumista. Nimensä mukaisesti tapahtumalla ei ole varsinaista kotia, vaan se järjestetään joka vuosi eri paikassa paikkakunnan fanien voimin World Science Fiction Societyn tuella. Paikan valinnasta äänestetään pari vuotta etukäteen ja järjestämiseen valmiiden fanien tulee valmistella esitys (bid) tapahtuman järjestämisestä kotikaupungissaan.

Scifi- ja fantasiakirjallisuuden kannalta kyseessä on tärkeä tapahtuma jo pelkästään sen historiallisuuden kannalta, mutta myös siksi, että Worldconissa jaetaan alan ”oscarit” eli Hugo-palkinnot. Tämä ei ainoastaan takaa tapahtuman kunniaa, vaan myös sen, että paikalle saapuu vierailijoina myös paljon scifi- ja fantasiakirjallisuuden isoja nimiä. Kunniavieraina 2017 tulevat olemaan John-Henri Holmberg, Nalo Hopkinson, Claire Wending, Walter Jon Williams ja tietenkin Suomen oma Johanna Sinisalo.

Hugojen lisäksi viisipäiväiseen tapahtumaan mahtuu myös suunnaton määrä muuta ohjelmaa lähtien kirjallisuudesta ja päättyen naamiaiskisaan. Viisipäiväiseen tapahtumaan voidaan odottaa noin 1000 yksittäistä tapahtumanumeroa. Järjestämisen päästessä vauhtiin tulee olemaan myös mahdollista ehdottaa ohjelmaa järjestäjille sekä tietenkin osallistumaan itse järjestämiseen vapaaehtoistyövoiman muodossa.

Tapahtuma paikkana tulee olemaan Messukeskuksen konferenssisiipi, jonne odotetaan vähintään noin 4000 kävijää.

www.worldcon.fi

Teksti: Vanessa Sjögren
Palaa otsikoihin


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä