rss Uutisia ja tiedotteita

21.12.2017 KAJ:n toimisto välipäivät kiinni

KAJ:n toimisto viettää joululomaa 18.12.-7.1. välisen ajan.

Lue lisää

 

21.12.2017 Av-kääntäjillä ja työnantajilla vastakkaiset neuvottelutavoitteet

4. joulukuuta alkaneet neuvottelut av-käännöstoimistojen työehtosopimuksesta jatkuivat 20.12. Neuvotteluosapuolten esitykset ovat kaukana toisistaan.

Lue lisää

 

15.12.2017 Akavan Erityisalat: Nollatyöntekijöiden vaikea asema tunnistetaan vihdoin lainsäädännössä

Hallituksen eilen eduskunnalle antama esitys nollatyösopimuksia koskevaksi lainsäädännöksi tunnustaa ensi kertaa nollatyön ilmiönä ja puuttuu nollatyötä koskeviin epäkohtiin. Esitys ei kuitenkaan turvaa riittävästi työntekijän neuvotteluasemaa, sanoo Akavan Erityisalat kannanotossaan.

Lue lisää

 

5.12.2017 Akavan Erityisalat: Av-käännösalan neuvotteluesitys tähtää mm. työtahdin keventämiseen

Neuvottelut av-kääntäjien työehtosopimuksesta alkoivat. Kääntäjät jättivät työnantajille neuvotteluesityksensä, joka pyrkii turvaamaan aikapalkkaisten kääntäjien työssäjaksamisen.

Lue lisää

 

24.11.2017 Käännösalan asiantuntijat KAJ ja Suomen Viittomakielen Tulkit yhdistyvät

Käännösalan asiantuntijat KAJ ry:n syyskokouksessa 22.11. päätettiin, että KAJ ja Suomen Viittomakielen Tulkit ry yhdistyvät vuoden 2019 alusta. Yhdistymisen myötä järjestö saa uuden nimen. KAJ:n uudeksi puheenjohtajaksi syyskokous valitsi Suvi Seikkulan.

Lue lisää

 

21.11.2017 KAJ kartoittaa tulkkien työelämää - tulkki, vastaa kyselyyn!

Kännösalan asiantuntijat KAJ tekee marras-tammikuussa tulkeille laajan kyselyn, joka on jaettu kolmeen osaan. Tässä ensimmäisessä osassa kysytään tulkkien työn tekemisen muotoja ja ehtoja. Kysely on avoinna marraskuun loppuun. Vastaathan kyselyyn, jos teet tulkin työtä päätoimenasi tai sivutyönäsi. Toivomme vastauksia laajalti (ei vain KAJ:n jäseniltä), joten vinkkaathan kyselystä kollegallesi - myös sille, joka tekee tulkin töitä satunnaisesti.

Lue lisää

 

9.11.2017 Tiedote tulkeille

Semantixin uusi palkkiokategoriamalli on herättänyt tulkkien keskuudessa paljon hämmennystä. KAJ ja SKTL ovat maanantaina keskustelleet asiasta Semantixin maajohtajan Kalle Toivosen ja tulkkauspalveluista vastaavien työntekijöiden kanssa.

Lue lisää

 

2.11.2017 KAJ ja SKTL huolissaan tulkkien tilanteesta

Käännösalan asiantuntijat KAJ ja Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto SKTL ovat pettyneitä suunnasta, johon Semantix on viemässä ammattitulkkien palkkausta ja palkkioita. On hyvä, että koulutusta arvostetaan ja se pyritään tuomaan esille myös asiakkaille luomalla portautus tulkeille.

Lue lisää

 

Edelliset Seuraavat


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä