Av-kääntäjien työtaistelun uutisarkisto

24.10.2014

Käännöstoimisto BTI saatiin neuvotteluihin - työtaistelutoimet ohi

Käännöstoimisto BTI Studios Oy tuli 24.10. mukaan neuvotteluihin av-kääntäjien työehtosopimuksesta. Näin ollen Journalistiliiton, Akavan Erityisalojen ja Käännösalan asiantuntijat KAJ:n julistamat työtaistelutoimet on lopetettu.

Vuonna 2012 liitot julistivat BTI:tä kohtaan ylityökiellon ja hakusaarron. Viime kevään lopulla tehdyillä päätöksillä liitot ilmoittivat päättävänsä työtaistelutoimet, jos BTI osallistuisi neuvotteluihin. Vielä elokuussa BTI ei tullut neuvottelupöytään, joten työtaistelutoimet jatkuivat.
 
Perjantaina 24.10. neuvotteluja kuitenkin käytiin hyvässä hengessä BTI:n, Pre-Textin, Rosmer International Oskin, SDI Median ja Stellar Text Oy:n kanssa.
 
Neuvotteluissa käytiin läpi tähän mennessä keskusteltua sopimusluonnosta. Perinteisesti vaikeimpia asioita, kuten vähimmäispalkat ja työaika, ei ole vielä otettu mukaan neuvotteluun.
 
Neuvottelut jatkuvat 11. marraskuuta. Työnantajat ilmoittivat tekevänsä siihen mennessä yhteisen esityksen, jossa täsmennetään neuvotteluissa käsiteltyä sopimusluonnosta.
 
Tavoitteena on saada neuvottelut päätökseen tämän vuoden loppuun mennessä.
 
 
Lisätietoja:

Edunvalvontayksikön päällikkö Helena Lamponen, Akavan Erityisalat
0201 235 352 / 040 631 7660
helena.lamponen(at)akavanerityisalat.fi

Edunvalvontajohtaja Petri Savolainen, Suomen Journalistiliitto
050 534 2485                                                
petri.savolainen(at)journalistiliitto.fi
 


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä